Okrugli stol povodom Svjetskog dana hrane: Strategija od polja do stola glavna tema

“Od polja do stola – Kako ojačati prehrambeni sustav i učiniti ga otpornim na izazove današnjice“, tema je ovogodišnjeg Okruglog stola koje organizira Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH), a povodom Svjetskog dana hrane.

“Od polja do stola – Kako ojačati prehrambeni sustav i učiniti ga otpornim na izazove današnjice“, tema je ovogodišnjeg Okruglog stola koje organizira Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH), a povodom Svjetskog dana hrane.

Okrugli stol je zamišljen kao interaktivna rasprava visokih predstavnika javnog i privatnog sektora, a pozvani panelisti dolaze iz Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske poljoprivredne komore, a pridružit će im se i visoki predstavnici gospodarskog sektora.

Događaj će se održati 15. listopada u 11 sati na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku, V. Preloga 1. Moderator će biti poznati hrvatski novinar i urednik Mislav Togonal, a predviđeno trajanje je dva sata.

Krunoslav Dugalić: Sigurnost hrane uvijek mora biti ispred komercijalnih interesa

“Sudjelovanje  je besplatno, ali je prijava obavezna, a broj sudionika, zbog strogog pridržavanja epidemioloških mjera, znatno ograničen“, poručuju iz HAPIH-a.

Podsjećamo, prošlogodišnja tema Okruglog stola bila je Zdrava prehrana – sve veći izazov današnjeg vremena”.

O lošim stranama prehrambenih navika djece i odraslih u Hrvatskoj govorio je u svom uvodnom govoru Krunoslav Dugalić, ravnatelj HAPIH-a.

Konferencija uz Svjetski dan hrane: pretilost i glad veliki svjetski problemi

“Želimo skrenuti pozornost na ono što nije u skladu s očuvanjem zdravlja naših građana. Također, kada je riječ o sigurnosti hrane, važno je da građani budu svjesni da je hrana koja prolazi sustav kontrole u Hrvatskoj sigurna i da su sljedivost i kontrola hrane ono što ih štiti“, rekao je tad Dugalić i dodao kako hrana ne služi samo pukom zadovoljenju fiziološke potrebe, nego su bitne i nutritivne vrijednosti namirnica koje jedemo.

Izvor: agroclub.hr

11 Comments

  1. So how is this going? Been trolling around the internet looking for similar CCA projects. It would be great if someone made an amp that would plug in to Ethernet and present a virtual CCA for each input. You know of anything like that out there? Adeline Lyle Artimas

  2. After I originally commented I clicked the -Notify me when new feedback are added- checkbox and now each time a comment is added I get four emails with the identical comment. Is there any manner you possibly can remove me from that service? Thanks! Blanca Ferris Arondel

  3. Hello, I think your blog might be having browser compatibility issues. When I look at your blog site in Ie, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, terrific blog! Mirilla Brannon Stephie

  4. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc mattis ligula pellentesque nisi tristique porta. Vestibulum eget nisi est. Vivamus pharetra mattis ornare. Kacy Fax Fasto

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*