Nikada lakše nisam prodao jagode

Jedan nasad višerodnih jagoda mjesečarki se na Jagodaru-HB bere i 50 puta, onda na red dođe pet hektara jabuka, šest ha eko lijeske, a tu su i nasadi buče zbog ulja, koje je ovaj vrsni agronom posadio na slobodnom zemljištu.

Foto: Marinko Petković., Zbog krize uzrokovane pandemijom pa i zatvaranja zemlje u proljeće, jako se bojao što će biti s prodajom jagoda. No, nikad ih lakše nije prodao, prisjeća se Božidar Hrenković vlasnik Poljoprivrednog gospodarstva Jagodar-HB d.o.o. koje se nalazi u naselju Petrovina Turopoljska u blizini Velike Gorice. Prve su odmah bile prodane i to na samo jednom prodajnom mjestu, na sporednoj lokalnoj cesti.

“Trgovci na početku sezone nabijaju cijene, ali smo mi iz Udruge proizvođača Zagrebačke županije ‘Jagodni prsten’, zadržali prošlogodišnje od 15 kn za pola kilograma”, kaže ovaj diplomirani inženjer čiji se d.o.o. proizvodnjom jagoda i jabuka, kao pravni sljedbenik obiteljskog gospodarstva Hrenković iz 2000. godine, bavi od 2008., a od 2015. godine i eko lješnjacima. 

‘Jagodar’, naime, ima godišnju proizvodnju od čak 35 do 40 tona tog voća čija sezona traje od svibnja do početka studenoga jer se tzv. mjesečarke mogu brati šest mjeseci u godini u plasteniku koji obuhvaća 6000 m2.

Izvor: Agroklub.hr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*