Nadahnuta ekonomija

Ekskluzivno: međunarodna konferencija “Nadahnuta ekonomija za ujedinjeni svijet”

on: December 31, 2019In: Projekti, Teorija, VijestPrintEmail

28. siječnja 2020. ugošćujemo svjetski poznatog govornika Lawrence Chong, iz Singapura! On je CEO Consulusa, globalne savjetodavne kompanije za inovacije i dizajn poslovanja, prisutne u 16 zemalja Azije, Europe i Amerike. Nastupao je na globalnim konferencijama poput: Innovation by Design, World Marketing Summit te u 30 gradova poput Sao Paola, Melbourna, govoreći o inovacijama, poslovnom dizajnu i Ekonomiji zajedništva. Njegova razmišljanja na LinkedInu prati 400.000 pratitelja. Međunarodni događaj: “Nadahnuta ekonomija za ujedinjeni svijet“, na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, uz gosta iz Singapura, okupiti će akademsku kremu koja proučava Ekonomiju zajedništva i druge održive modele ekonomije. Dođite svi!

Prijavite se za sudjelovanje OVDJE

Dragi prijatelji Ekonomije zajedništva,

Izuzetno nam je zadovoljstvo pozvati vas na međunarodnu konferenciju pod naslovom: “Nadahnuta ekonomija za ujedinjeni svijet“ koja će se održati 28. siječnja 2020. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu od 16:30 do 20:00 h.

Uz znanstvene autoritete iz područja ekonomske održivosti

glavni gost predavač je

Lawrence Chong
Izvršni direktor i utemeljitelj Consulus Grupe
Vodi globalni tim koji pomaže liderima u redizajniranju svojih poduzeća i poslovanja kako bi odgovorili na složene izazove 21. stoljeća. Mnoga poduzeća su na raskrižju: kako osnažiti jedinstvo, kao inovaciju za postizanje održivog rasta i društvenog utjecaja?

Svjetski poznati govornik, nastupao je na globalnim konferencijama poput: Innovation by Design, World Marketing Summit te u 30 gradova poput Sao Paola, Melbourna, govoreći o inovacijama, poslovnom dizajnu i o novom ekonomskom pristupu zvanom Ekonomija zajedništva. Njegovi se komentari pojavljuju u regionalnim medijima kao što su Nikkei Asian Review, Fortune, a njegova razmišljanja na LinkedInu prati 400.000 pratitelja.

Consulus

Globalna je savjetodavna kompanija za inovacije i dizajn poslovanja, s kreativnim multidisciplinarnim poslovnim timom, prisutna u 16 zemalja Azije, Europe i Amerike, sa sjedištem u Singapuru. Član je svjetske mreže Ekonomije zajedništva (EZ).

Domaćini:

prof.dr.sc. Ivana Marić
Izvanredna profesorica na Odjelu za organizaciju i menadžment Ekonomskog fakulteta u Zagrebu
Promotor Ekonomije zajedništva u znanstvenoj zajednici


prof.dr.sc. Luigino Bruni
, Sveučilište Lumsa, Rim
Svjetski znanstveni autoritet za Ekonomiju zajedništva
Međunarodni koordinator Ekonomije zajedništva

Ekonomija zajedništva (EZ)

Pokret EZ osnovan je prije više od 25 godina po nadahnuću Chiare Lubich, utemeljiteljice Pokreta fokolara, a danas povezuje oko 800 poduzeća koje koriste ovaj model, dijeleći profit s onima u potrebi, lokalnom zajednicom i projektima društvene uključenosti. Mreža Ekonomije zajedništva uključuje poduzetnike, radnike, studente i istraživače te privlači sve veće zanimanje akademskih krugova.

Papa Benedikt XVI. i papa Franjo podržali su Ekonomiju zajedništva kao sredstvo za bolje povezivanje poduzeća i društvenih potreba, posebno poticanjem kulture dijeljenja i davanja za unapređenja razvoja zajednice i općeg dobra te uspostavljanjem novog ekonomskog sustava sa središtem temeljenim na ljudskoj osobi