Hrvatska je zadužena zemlja, to je dobro!

            Kada si dužan, čuva te i pazi onaj kome si dužan, kada si prezadužen čuva te onaj kome si do grla dužan. Kada nisi dužan, ti si čudak u ovome svijetu u kome je svak svakome dužan i što ćemo s tobom? Učiniti ćemo sve da te učinimo dužnim, zaduži ga kako god!

I tako npr.zemlja Libija, (a može i Sirija) bogata naftom, ima novaca i zlata, plaća svim građanima zdravstveno, stipendije studentima, plaće obrazovanju velike i na vrijeme, nitko se ne odseljava, drugi su njoj dužni za naftu. Dužni su joj Italija, Francuska itd.

I što sad? Ma napadni je, reci da se tamo krše ljudska prava, vladari dugo vladaju (kao u Europi stranke kratko vladaju, 20, 30 godina) i napadni je uime demokracije. I tako je i bilo, a kako je danas tamo u Libiji, to već dobro znamo.

No, vratimo se Hrvatskoj, dužna, zadužena, prezadužena. I vidi čuda, o nama se lijepo govori, dobro nam je, čak predsjedamo Europom, ma mi smo čak 6 mjeseci središte Europe. No, mi smo samo dobro zaduženi, ne smijemo vratiti dugove, nego ih dugo i što duže vraćati, jer što ih duže vraćamo to je kreditorima bolje, kapa im polako kamata, a nas se, gle čuda, dobro čuva, jer kome trebaju naši dugovi?

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*